Kalarepki napełnić kaszą i grzybami, ułożyć na pozostałej kaszy, przykryć czapeczkami.
Doskonałe zwłaszcza wiosną, gdy szpinak jest świeży.
Przepis na wiosenną kurację witaminową jest prosty. Od dziś pamiętaj tylko o codziennej porcji zieleniny.
Posypać pokrojoną papryczką, ozdobić liśćmi sałaty.
Klasyczne danie jednogarnkowe - smaczne i łatwe do przygotowania.
Dzięki prezentowanym drobiazgom przyrządzanie potraw będzie łatwiejsze i przyjemniejsze.
Tylko nieliczni wiedzą, jak smakuje tempura lub miso. A szkoda, bo japońskie przysmaki należą do najzdrowszych na świecie.
Wymieszać z posiekaną natką pietruszki i olejem, podawać w wydrążonej dyni.
Do jedzenia niewielkich słodkich przekąsek zachęcają nawet... dietetycy.
Polać jogurtem połączonym z miodem, ozdobić listkami bazylii.
Podawać z sosem przyrządzonym z odcedzonych, zmiksowanych truskawek i odrobiny malibu.
Wzbogać smak ulubionych dań, dodając do nich przyprawy inne niż zwykle.